Litterær føde

Tors.

03

.

12

19:00

20:30

Auditoriet

Bli med
Kjøp billett

Med Mari Ulset og Andreas Viestad.

En smakebit på bøker som på ulikt vis tar en titt på mattradisjoner og kulturhistorie.

Andrea Bang og det norske kjøkken

Andrea Bang er et nasjonalt ikon. Siden 80-tallet har hun lært opp nordmenn i kokekunst og måltidets gleder. Med hermetiserte tomater, oliven og potet-moussaka stod hun for en globalisering av det norske kjøkken. Nesten 60 år gammel er hun forbi høyden og symboliserer en svunnen tid. Men så kommer det en telefon fra hennes gamle forlag. En ung redaktør vil gi ut hennes klassiske kokebøker i en ny utgave...

Den bergensbaserte forfatteren Mari Ulset er aktuell med romanen Delte opplevelser om den fallerte mat-profilen Andrea Bang. Forfatter og matskribent Andreas Viestad møter Ulset for en samtale om hennes siste bok og norsk matkultur slik den har utviklet seg de siste 30 årene. Hvor er det norske kjøkken på vei? Mot bærekraft eller billig import?

Alle veier starter i Rom

Hva kan et måltid pasta carbonara fortelle oss om verdenshistorien? Ganske mye, skal vi tro forfatter og kokk Andreas Viestad. Han er aktuell med boken Roma, verdenshistorien i et måltid der han jakter på opprinnelsen til den klassiske pastaretten og hvordan mennesker ble dedikerte kjøttetere. Hvordan har smaksløkene formet verdenshistorien, og hvordan ble den lille innlandsbyen Roma til et verdensimperium? Gründer og restauranteier Gard Haugland møter Andreas Viestad for en samtale om mat, smak og kulturhistorie.

Arrangementet foregår på Litteraturhuset. Det blir også mulig å se direkte på nett med strømmebillett.

90/60,– (stud.)
40,– strømming

Foto Viestad: Lars Petter Pettersen
Foto Ulset: Helge Skodvin

Arrangør:
Litteraturhuset i Bergen
Alder:
Litthus i ditthus

Tors.

3

.

12

19:00

20:30

Auditoriet

Gratis
Billetter i døren
Bli med
Kjøp billett
Arrangør:
Litteraturhuset i Bergen
Alder:

Litterær føde

Med Mari Ulset og Andreas Viestad.

En smakebit på bøker som på ulikt vis tar en titt på mattradisjoner og kulturhistorie.

Andrea Bang og det norske kjøkken

Andrea Bang er et nasjonalt ikon. Siden 80-tallet har hun lært opp nordmenn i kokekunst og måltidets gleder. Med hermetiserte tomater, oliven og potet-moussaka stod hun for en globalisering av det norske kjøkken. Nesten 60 år gammel er hun forbi høyden og symboliserer en svunnen tid. Men så kommer det en telefon fra hennes gamle forlag. En ung redaktør vil gi ut hennes klassiske kokebøker i en ny utgave...

Den bergensbaserte forfatteren Mari Ulset er aktuell med romanen Delte opplevelser om den fallerte mat-profilen Andrea Bang. Forfatter og matskribent Andreas Viestad møter Ulset for en samtale om hennes siste bok og norsk matkultur slik den har utviklet seg de siste 30 årene. Hvor er det norske kjøkken på vei? Mot bærekraft eller billig import?

Alle veier starter i Rom

Hva kan et måltid pasta carbonara fortelle oss om verdenshistorien? Ganske mye, skal vi tro forfatter og kokk Andreas Viestad. Han er aktuell med boken Roma, verdenshistorien i et måltid der han jakter på opprinnelsen til den klassiske pastaretten og hvordan mennesker ble dedikerte kjøttetere. Hvordan har smaksløkene formet verdenshistorien, og hvordan ble den lille innlandsbyen Roma til et verdensimperium? Gründer og restauranteier Gard Haugland møter Andreas Viestad for en samtale om mat, smak og kulturhistorie.

Arrangementet foregår på Litteraturhuset. Det blir også mulig å se direkte på nett med strømmebillett.

90/60,– (stud.)
40,– strømming

Foto Viestad: Lars Petter Pettersen
Foto Ulset: Helge Skodvin

Monsterklubben: Monstermaskiner

Digitalt
Barn og unge
Gratis
Litthus i Ditthus

Lør.

7

.

11

12:00

13:00

Bli med
Kjøp billett
Lyst å lage din egen historie? Bli med på tegne- og skriveverksted med Gunvor Rasmussen!

Monsterklubben: Dyphavsmonstre

Digitalt
Barn og unge
Gratis
Litthus i Ditthus

Lør.

24

.

10

12:00

13:00

Bli med
Kjøp billett
Lyst å lage din egen historie? Illustratør Gunvor Rasmussen lærer deg triks for å tegne dyphavsmonstre og skrive din egen historie.

Få siste nytt fra Litteraturhuset i Bergen.

Takk! Vi har sendt deg en e-post!
Oj! Noe gikk galt.