Hva vi snakker om når vi snakker om kjøttspising

Man.

20

.

09

19:00

20:00

Auditoriet

Bli med
Kjøp billett
Billetter i døren
Gratis

Med Pål Antonsen, Aksel Braanen Sterri, og Espen Gamlund.

Stadig flere erkjenner at moderne industriell matproduksjon har etisk problematiske sider. Dyr holdes innesperret på liten plass, opplever smerte og lidelse, og lever korte liv – og alt det bare for vår skyld. Et økende antall mennesker lever derfor vegetarisk, eller spiser mindre kjøtt enn det de gjorde tidligere. Er det moralsk galt å spise kjøtt? Spiller det egentlig noen rolle om du avstår fra å spise kjøtt så lenge andre fortsetter å gjøre det? Og hvis vi mennesker ikke var kjøttspisere, så ville jo mange dyr ikke få noe liv overhodet. Kan det derfor være bedre, både for dyrene og oss mennesker, å spise kjøtt?

Disse spørsmålene har ingen enkle svar, men denne kvelden gjør vi et forsøk på besvare dem. Pål Antonsen, postdoktor i filosofi ved Universitetet i Bergen, møter Aksel Braanen Sterri, postdoktor i etikk ved OsloMet, til diskusjon. Samtalen ledes av filosofiprofessor Espen Gamlund.

Arrangementet foregår på Litteraturhuset.

90/60,– (stud.)

Det blir også mulig å se det direkte på Litteraturhuset i Bergens YouTube-kanal. Følg denne lenka.

Arrangør:
Litteraturhuset i Bergen
Alder:
Litthus i ditthus

Man.

20

.

09

19:00

20:00

Auditoriet

Gratis
Billetter i døren
Bli med
Kjøp billett
Arrangør:
Litteraturhuset i Bergen
Alder:

Hva vi snakker om når vi snakker om kjøttspising

Med Pål Antonsen, Aksel Braanen Sterri, og Espen Gamlund.

Stadig flere erkjenner at moderne industriell matproduksjon har etisk problematiske sider. Dyr holdes innesperret på liten plass, opplever smerte og lidelse, og lever korte liv – og alt det bare for vår skyld. Et økende antall mennesker lever derfor vegetarisk, eller spiser mindre kjøtt enn det de gjorde tidligere. Er det moralsk galt å spise kjøtt? Spiller det egentlig noen rolle om du avstår fra å spise kjøtt så lenge andre fortsetter å gjøre det? Og hvis vi mennesker ikke var kjøttspisere, så ville jo mange dyr ikke få noe liv overhodet. Kan det derfor være bedre, både for dyrene og oss mennesker, å spise kjøtt?

Disse spørsmålene har ingen enkle svar, men denne kvelden gjør vi et forsøk på besvare dem. Pål Antonsen, postdoktor i filosofi ved Universitetet i Bergen, møter Aksel Braanen Sterri, postdoktor i etikk ved OsloMet, til diskusjon. Samtalen ledes av filosofiprofessor Espen Gamlund.

Arrangementet foregår på Litteraturhuset.

90/60,– (stud.)

Det blir også mulig å se det direkte på Litteraturhuset i Bergens YouTube-kanal. Følg denne lenka.

Litt LitFest: Den eldste unge guten i Bergen by (digitalt)

Alver

Fre.

22

.

10

22:15

23:15

Bli med
Kjøp billett
Sondre Lerche i samtale med Pedro Carmona-Alvarez.

Litt LitFest: Pandemien, mennesket og litteraturen (digitalt)

Alver

Fre.

22

.

10

21:00

22:00

Bli med
Kjøp billett
Hilde Sandvik i samtale med Thomas Hylland Eriksen, Dag O. Hessen og Eirik Vassenden.

Få siste nytt fra Litteraturhuset i Bergen.

Takk! Vi har sendt deg en e-post!
Oj! Noe gikk galt.