Utvekslingsstudier: Ingen kjære mor

Rom: Auditoriet

Arrangør: Litteraturhuset

Samtale mellom Sandra Lillebø og Vigdis Hjorth.

Arrangementet er dessverre utsolgt, men det er fortsatt mulig å kjøpe billett til direktestrømmingen.

Freud anså fadermordet som et nødvendig rituale for å fri seg fra barndommens lenker. Men hva med mor? Får hun beholde sitt klamme grep fra vugge til grav, eller kan det tenkes at behovet for løsrivelse fra den kroppen du har vært ett med er ennå sterkere? I så fall er relasjonen til mor nødvendigvis ambivalent.

Vi har invitert Vigdis Hjorth og Sandra Lillebø til å bytte bok og møtes for å snakke om hverandres lesninger. De er begge aktuelle denne høsten med romaner som tematiserer en komplisert mor-datter-relasjon: Vigdis Hjorth med Er mor død og Sandra Lillebø med Tingenes tilstand. Eivind Riise Hauge leder samtalen mellom de to.

Arrangementet foregår på Litteraturhuset og vil strømmes til YouTube.

90/60,– (stud.)

40,– (strømming)

Husnytt