Å vere menneske – om forfattarskapen til Jens Bjørneboe

Rom: Auditoriet

Arrangør: Litteraturhuset

Med Tore Rem, Cecilie Løveid og Margunn Vikingstad.

Arrangementet er dessverre utsolgt, men det er forsatt strømmebilletter igjen.

I oktober 2020 ville Jens Bjørneboe ha fylt 100 år. Han er blitt sett på som ein opprørar av si tid, og ein forfattar for dei unge. Men kor aktuell er han eigentleg i samtida vår? Og kva kan han seie oss om å vere eit menneske i denne verda i dag? 

I den nyleg utgitte antologien De menneskelige boliger redigert av Kaja Schjerven Mollerin, blir Bjørneboes samansette forfattarskap belyst frå ulike hald. To av dei sentrale bidragsytarane er professor i engelsk litteratur ved Universitetet i Oslo og Bjørneboe-biograf Tore Rem og dramatikar og poet Cecilie Løveid. Dei møter kritikar i Morgenbladet Margunn Vikingstad til samtale om forfattarens – og litteraturens – potensielle stridskraft.

Arrangementet går føre seg på Litteraturhuset og blir strøyma til YouTube.

90/60,– (stud.)

40,– (strømming)

 

Foto: Gyldendal

Husnytt