Susan Abulhawa

Rom: Digitalt

Arrangør: Bjørnsonfestivalen i samarbeid med Litteraturhuset og Aschehoug forlag

Om ‹Nahrs siste dans›.

Susan Abulhawas bok Morgen i Jenin ble en internasjonal bestselger, og sommeren 2020 er den amerikanskpalestinske forfatteren aktuell med Nahrs siste dans. I romanen møter leseren Nahr som er datter av palestinske flyktninger. Isolert i et israelsk høysikkerhetsfengsel tilbringer hun tiden med å tenke over livet og hendelsene som brakte henne dit. En dag ber hun fengselsdirektøren om penn og papir og begynner å skrive ned historien sin. Nahrs siste dans tar for seg Israel/Palestina-konflikten, radikalisering og prostitusjon, men handler også om kjærligheten til en mann, til en familie og til et land.  

I en livesending fra Bjørnsonfestivalen i Molde er Susan Abulhawa med oss fra USA og møter Anne Dorte Lunås, journalist i NRK, til samtale. Arrangementet strømmes i samarbeid med Litteraturhuset i Bergen og Aschehoug forlag.

Arrangementet foregår på engelsk. The event will be held in English.

Arrangementet foregår kun digitalt. Trykk her for å komme til videooverføringen.

Gratis

 

Husnytt