Litthus i Ditthus: Med pennen som våpen og livet som innsats

Rom: Digitalt

Arrangør: Litteraturhuset

En samtale med Sara Omar og Hilde Sandvik.

Litthus i Ditthus: Når du ikke kan komme til Litteraturhuset, kommer Litteraturhuset hjem til deg. 

Da kurdisk-danske Sara Omar hadde bestemt seg for å dø, satte hun seg ned for å skrive et avskjedsbrev. Brevet ble til det første kapittelet i debutboken Dødevaskeren. Og skrivearbeidet ga henne viljen til å leve.

Sara Omars debutbok slo ned som en bombe i Danmark, og forfatteren ble kjent for å rette knallhard kritikk mot kvinnefiendtlige tolkninger av islam. Ikke uten risiko for eget liv og helse. Men å ta bladet fra munnen var ifølge henne selv avgjørende for å ikke bukke under for undertrykkingen. Nå er Sara Omar aktuelt med bok nummer to om Frmesk, hovedfiguren fra hennes første roman. Vi har invitert Sara Omar til en samtale med Hilde Sandvik om æreskultur, sosial kontroll, islam og feminisme.

Hilde Sandvik er journalist og står bak initiativet Support not protect, en holdningsskapende kampanje blant unge gutter med innvandrerbakgrunn.

Arrangementet strømmes i eget event på Facebook. Overføringen blir synlig i kommentarfeltet når arrangementet starter. Videoen blir liggende på nett i en måned.

Se tidligere arrangementer i denne oversikten.

Ønsker du å støtte Litteraturhuset? Kjøp én eller flere billetter til valgfri sum her.

Husnytt