Tidenes første Bergens beskrivelse

Rom: Auditoriet

Arrangør: Litteraturhuset

Morten Hammerborg, Elisabeth Aasen, Erlend O. Nødtvedt og Inga Undheim om de tidligste skildringene av og fra Bergen.

Oppdatering! Arrangementet vil være åpent for publikum. Vi følger retningslinjer og råd om smittevern. Det vil derfor være begrenset kapasitet. Billetter: bit.ly/2TNAKzI

Arrangementet strømmes også i eget event på Facebook. Overføringen blir synlig i kommentarfeltet når arrangementet starter. Videoen blir liggende på nett i en måned.

Bergen fyller 950 år i år! Vi feirer ved å dykke ned i litteraturen for å finne beskrivelsene av byen vi alle elsker når solen skinner, og forbanner når regnet faller tungt. Vi avslutter serien med å se på de første skildringene av Bergen og på myten om den siste bergenser. Lever han/hun fremdeles? Og hvordan forholder våre samtidige forfattere seg til Ludvig Holberg og hans bergensbeskrivelse?  

Til å diskutere og innvie oss i de tidligste skildringene av og fra Bergen kommer professor i moderne historie ved Høgskulen på Vestlandet Morten Hammerborg, forfatter, oversetter og statsstipendiat Elisabeth Aasen og poet Erlend O. Nødtvedt. Ordstyrer er Inga Undheim som i fjor disputerte ved Universitetet i Bergen med en avhandling om Ludvig Holberg.

Se tidligere arrangementer i denne oversikten.

Ønsker du å støtte Litteraturhuset? Kjøp én eller flere billetter til valgfri sum her.

 

Illustrasjon: Svein Skare © Universitetsmuseet i Bergen

Husnytt