Poesisymp 2020! (UTSATT)

Rom: Annet

Arrangør: Litteraturhuset

Skandinavisk nabolagsfest i anledning verdens poesidag.

I tråd med Bergen kommunes nye regler for samlingssteder har vi valgt å utsette arrangementet. Les mer om Litteraturhusets tiltak i forbindelse med koranaviruset her.

I anledning verdens poesidag 2020 har vi invitert våre gode naboer på en skandinavisk nabolagsfest der vi feirer lyrikken, livet og lengselen. Det vil bli opplesninger, det vil bli samtaler, det vil bli diskusjoner og det vil bli musikk. Pamflett stiller med risoprinter og materiale til å lage fanzine og plakater for alle som blir inspirert. Og det blir du nok. 

Kveldens konferansier og los er Eira Søyseth.

Arrangementet foregår i hele andre etasje.

90/60,–

 

PROGRAM

Olav H. Hauge

18.00–18.50: Migrasjoner og Merkur
Hvordan blir en gjendiktning til? Vi har invitert Anna Kleiva og Helene Hovden Hareide som nylig har gjendiktet henholdsvis Merkur av Ariana Reines og Migrasjoner av Gloria Gervitz til en samtale om bøkene og alt som skjer før en utgivelse.

19.15–20.00: Hvem er jeg?
Blir dikter-jeget i større grad tilskrevet personlige erfaringer og det private i dag? Vi har invitert svenske Anna Axfors og danske Lea Marie Løppenthin til samtale. De har begge skrevet samlinger som leker med erfaringer av jeg-et.

20.30–21.15 Post-poesi
Hvor lever poesien i dag? På papiret, på Instagram, på arrangementer på litteraturhus og i barer? Vi har invitert tre formidlere av poesien på flere flater til samtale: Alexander Fallo, Henning Bergsvåg og Fredrik Hagen.

21.30–22.15 Hva er smukt, smukkere, smukkest?
Hva har de ni musene i gresk mytologi, Sapfo, Frank Ocean, blodepler og honning til felles? Det er alle størrelser som lever i det Moestrupske universet. Mette Moestrup og lydkunstner Eirik Havnes avslutter Poesisymp 2020 med en opplesning fra Moestrups siste diktsamling Til den smukkeste


Zinken Hopp

O Hvite Lama
Er du stuck i skrivingen eller lurer du på hvor det hele bærer? Trenger du spirituell veiledning av esoterisk, eksistensiell eller materialistisk art? Kom innom Zinken Hopp og få råd av Den Hvite Lamaen. Den Hvite Lama er en (one night only) privat pop up-rådstjeneste i regi av det ritualistiske skrivekollektivet og småforlaget Blomster & Bureau. Alle er velkomne til en kort og rensende/livsbejaende/opplysende session, Den Hvite Lama vil deg (stort sett) vel.

www.blomsterogbureau.com

Alver

Print med Pamflett
Pamflett er et selvpubliseringsverksted og kontor som ligger i Magnus Barfotsgate. Til Poesisymp tar de med seg en av deres risografer og setter opp et fanzineverksted i Alver! En risograf er en maskin som ser ut som kopimaskin, men som printer etter silketrykkprinsipper. Risografen er både miljøvennlig og rimelig, og gir rom til å eksperimentere med mindre utgivelser.

Opplesninger ved lokale poeter i programpausene
Hvem er det vi kommer til å høre mer fra i årene som kommer? Poesisymp har invitert lokale, mer og mindre etablerte poeter, til å lese i Alver mellom arrangementene.

 
Om kveldens gjester

Anna Axfors (1990) er bosatt i Malmö og debuterte i 2016 med den lyriske kortromanen Kärleksbrevet. Siste utgivelse er diktsamlingen Jag hatar naturen fra 2018, i tillegg til at hun har arbeidet med digital poesi, performativitet og gitt ut flere chapbooks.

Henning Bergsvåg (1974) er poet og litteraturformidler. Han debuterte i 2000 med samlingen Newfoundland og kommer med sin syvende diktsamling Dette er ikke et stille sted nå i vår. Bergsvåg har også startet Poesidigg-konseptet, som i syv år har formidlet poesi ut til folket fra diverse barer og serveringssteder.

Alexander Fallo (1984) er norsk poet med over 20 000 følgere på Instagram. Han er allerede på pensum i norske skolebøker og debuterer på Cappelen Damm med diktsamlingen Du fucker med hjertet mitt nå i april.

Fredrik Hagen (1990) debuterte med diktsamlingen Jeg kom plutselig til å slutte å tenke på deg i 2017, og har siden gitt ut to bøker til, sist Han ligner en måte å sove på (2019). Hagen leder også det månedlige poesiarrangementet Lyrikksalong på Litteraturhuset.

Eirik Havnes (1989) er en multikunstner, gitarist lydartist og komponist som på verdens poesidag i fjor også debuterte offentlig som slampoet i en video som har over 300 000 visninger.

Helene Hovden Hareide (1989) er anmelder, poet og gjendikter. Hun arbeider for tiden i Bergen Internasjonale Litteraturfestival og for tidsskriftet Vagant og kom i år ut med gjendiktningen av Gloria Gervitz’ diktverk Migrasjoner.

Anna Kleiva (1985) er forfatter og oversetter. Hun debuterte med diktsamlingen Ti liknande versjonar i 2011, og er aktuell med en oversettelse av samlingen Merkur av den amerikanske poeten Ariana Reines.

Lea Marie Løppenthin (1987) debuterte med diktsamlingen Nervernes adresse i 2014, og har siden gitt ut to poesisamlinger og senest romanen Sæson i fjor.

Mette Moestrup (1969) er en dansk poet som debuterte i 1998 med samlingen Tatoveringer. Siden har Moestrup jobbet i fellesskap og alene med poesi, performativitet og musikk. Til den smukkeste (2019) er hennes nyeste diktsamling.

Eira Søyseth (1991) er poet, litteraturformidler og frilansarbeider. Hun utkommer i debutantantologien Signaler 2020 og arbeider med en gjendiktning av Mette Moestrups Til den smukkeste.

Husnytt