Filosofisk poliklinikk: Kreftgåtens løsning

Rom: Olav H. Hauge

Arrangør: Filosofisk poliklinikk

Med Jarle Breivik og Caroline Engen.

Få sykdommer er mer skremmende enn kreft. Til tross for at fremskrittene tilsynelatende står i kø, er kreft en sykdom som fremdeles rammer mange og fører til stor lidelse og død. Både kreftforskning og kreftbehandling er omgitt av mystikk. Finnes det en «kreftgåte» som kan løses en gang for alle?

Jarle Breivik, som er professor ved avdeling for medisinsk atferdsvitenskap ved Universitetet i Oslo, har tidligere provosert ledende kreftforskere med en artikkel med tittelen We Won’t Cure Cancer i The New York Times. På dette møtet vil Breivik diskutere hvordan ulike syn på «kreftgåten» påvirker hvilken hjelp vi tilbys når vi blir syke – og til hvilken pris. Møtet ledes av Caroline Engen.

110/60,– (stud.) 

Husnytt