Bergens beskrivelse: Studentbyen

Rom: Olav H. Hauge

Arrangør: Litteraturhuset

Med Marit Eikemo, Tore Renberg, Ragnar Hovland og Kjetil Ullebø.

Marit Eikemo, Tore Renberg og Ragnar Hovland har alle satt sine studentføtter i Bergen – en by som har formet mangt et studentsinn. I Eikemos debutroman Mellom oss sagt (2006) er studietiden for lengst over. Strevet med å finne sin plass i tilværelsen og dagens Norge er likevel på ingen måte over. 

I Charlotte Isabel Hansen (2008) er en av Renbergs mest sentrale romanpersoner, Jarle Klepp, blitt 25 år og litteraturstudent i Bergen. For Jarle Klepp byr Bergen på sterke opplevelser og tunge, svarte hull. Og for mange som kommer til Bergen for å studere, er det ett verk som trolig allerede har posisjonert seg med klassikerstempel: Sveve over vatna (1982) av Ragnar Hovland.  

Eikemo, Renberg og Hovland samtaler med Kjetil Ullebø, kulturjournalist og musikkansvarlig i BT, om studentbyen – om myter, realiteter og litteratur om Bergen.

Neste arrangement i denne serien: 22. april.

90/60,– (stud.)

Husnytt