Redaksjonsmøtet: Står NRK i vegen for mediemangfaldet?

Rom: Olav H. Hauge

Arrangør: Bergen Journalistlag

Med Sindre Vik Helgheim, Mari Velsand, Trond Olav Skrunes og Sigvald Sveinbjørnsson.

NRK er landets suverent største mediehus. Men gjer statskanalen det vanskelegare for andre aviser å skaffe inntekter?

Nyleg fekk Schibsted gjennomført ei undersøking som viste at svært mange ungdomar ikkje trur dei vil betale for nyhende framover, og at grunnen er NRKs rike tilbod. Kan NRK rett og slett vere eit trugsmål mot mediemangfaldet? Samstundes viste ein stor rapport frå Medietilsynet det heilt omvendte biletet: NRK bidrar positivt til mediemangfoldet – ingen vesentlig konkurransebegrensning for andre, konkluderte direktør Mari Velsand. Det er på tide å ta debatten.

Til Redaksjonsmøtet kjem:

Sindre Vik Helgheim, nyhendesjef i NRK Vestland

Mari Velsand, direktør i Medietilsynet

Trond Olav Skrunes, nyhenderedaktør i Bergens Tidende

Sigvald Sveinbjørnsson, sjefredaktør i Bergensavisen

Debatten er gratis og open for alle, og det vil bli opna for spørsmål frå salen. Redaksjonsmøtet er ein debattserie av Bergen Journalistlag på Litteraturhuset i Bergen. Debatten blir strøyma på Facebook-sida til Bergen Journalistlag, og blir også lagt ut som podkast i Littpod-serien til Litteraturhuset i Bergen.

Gratis

Husnytt