Hva vi snakker om når vi snakker om: Rettferdighet

Rom: Olav H. Hauge

Arrangør: Litteraturhuset

Med Heidi Nordby Lunde, Jørgen Pedersen og Espen Gamlund.

En rekke studier viser at økonomiske ulikheter vokser i mange land. Noen steder fører dette til opptøyer, mens det andre steder brukes som en viktig forklaring på framveksten av populistiske partier. Men er ulikhet et problem i Norge, eller er den formen for ulikhet vi har her hjemme rettferdig? Og stemmer det at vi er et av de landene i verden som har minst ulikhet? Bør vi primært konsentrere oss om å bekjempe fattigdom og i mindre grad bekymre oss for ulikhet? Og dersom vi har urettferdig ulikhet i Norge, hvilke midler bør vi benytte oss av for å bekjempe den? 

Til å hjelpe oss med å besvare disse spørsmålene, har vi denne kvelden besøk av Heidi Nordby Lunde, stortingspolitiker og leder av Oslo Høyre, og Jørgen Pedersen, førsteamanuensis i filosofi ved Høgskolen på Vestlandet. Sistnevnte er aktuell med boken Rettferdig fordeling og rettferdig skatt (Fagbokforlaget, 2019). Samtalen ledes av filosofiprofessor Espen Gamlund.

Neste arrangement i denne serien: 30. mars. 

90/60,– (stud.)

 

Illustrasjon: Eugène Delacroix, Le 28 Juillet. La Liberté guidant le peuple

Husnytt