En immigrants manifest

Rom: Olav H. Hauge

Arrangør: Litteraturhuset

Samtale med Suketu Mehta.

This is a book about people leaving their homes and moving across the planet: why they move, why they’re feared, and why they should be welcomed. 

Slik starter Suketu Mehtas bok This Land is Our Land. An Immigrant´s Manifesto. Menneskeheten er, og har alltid vært, i bevegelse. Migrasjon er en en del av vår natur. Dette er utgangspunktet for Mehtas budskap i et USA der deres fremste leder snakker om  å stenge grenser og bygge murer. The Times kåret nylig boken hans til en av de beste sakprosabøkene i 2019, og Mehta har selv vært nominert til blant annet Pulitzer-prisen tidligere.

Davy Wathne samtaler med Mehta på scenen. Wathne er selv å regne som en av våre nye landsmenn: Etter 66 år som amerikaner ble han først norsk statsborger i 2017. En prosess som ble en øyeåpner for journalisten. Nå er han glødende opptatt av spørsmålene Suketu Mehta behandler i sin bokstavelig talt grensesprengende bok om moderne migrasjon.

Suketu Mehta er født i Calcutta, oppvokst i Mumbai og utdannet og bosatt i New York. Migrasjonens historie er også en del av hans egen fortelling. 

Det blir boksalg og signering etter arrangementet.

Arrangementet vil foregå på engelsk. The event will be held in English. 

50,–

 

Foto: Tess Steinkolk

 

Husnytt