Bergens beskrivelse: Virkelighetslitteraturen (UTSOLGT)

Rom: Olav H. Hauge

Arrangør: Litteraturhuset

Med Tomas Espedal, Frode Helmich Pedersen og Kjersti Aarstein.

Bergen fyller 950 år i år! Vi feirer ved å dykke ned i litteraturen for å finne beskrivelsene av byen vi alle elsker når solen skinner, og forbanner når regnet faller tungt. Vi starter i samtidslitteraturen.

Agnar Mykle gav sitt smått skandaløse bidrag til virkelighetslitteraturen med nøkkelromanen Sangen om den røde rubin i 1956. Ask Burlefot trasker rundt i Bergen i 1938. Etter Mykle er Tomas Espedal blitt uløselig knyttet til Bergen både som forfatterpersonlighet og fordi bøkene hans for en stor del utspiller seg i byen. Karl Ove Knausgård har også materialisert Bergen og sitt eget liv som student og forfatterspire i Min kamp 5           

Til å diskutere og innvie oss i Bergen og virkelighetslitteraturen kommer førsteamanuensis i nordisk litteratur ved Universitetet i Bergen Frode Helmich Pedersen, førstelektor i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen, Kjersti Aarstein og forfatteren Tomas Espedal. I løpet av samtalen får vi også presentert et kart over åsteder i den bergenske virkelighetslitteraturen!

Det blir boksalg og signering etter arrangementet.

Neste arrangement i denne serien: 3. mars.

90/60,– (stud.)

 

Foto: Jakob Dall 

Husnytt