Homoterapi

Rom: Olav H. Hauge

Arrangør: Human-Etisk Forbund Hordaland

Ytringsfrihetskamp eller "bare" hatprat?

Hvilke begrensninger gjelder for ytringsfriheten? Hva skjer når grupper sine standpunkter mister legitimitet i øyene til samfunnet? Hvilke begrensninger kan man sette på disse standpunktene? Skal grupper som vil omvende homofile få drive med det og fremme dette offentlig? Eller er dette for dehumaniserende og negativt mot de skeive slik at dette må forbys? Er det rett og slett hatprat? Eller er det snakk om en moderne ytringsfrihetskamp?

Før og etter, men også under Frimodig kirke og Til Helhet sine foredrag på NLA Høgskolen om omvendelse av homofili og motstand mot å anerkjenne transpersoner som transpersoner har det blitt argumentert for at dette må ytringsfriheten dekke og at de konservative kristne som står for disse synspunktene er den nye minoriteten vi må ta vare på. Human-Etisk Forbund Bergen lokallag stiller derfor spørsmålet: dreier dette seg om en ytringsfrihetskamp eller er det "bare" hatprat mot skeive?

For å drøfte dette har vi invitert et panel til å diskutere:
- Vebjørn Selbekk, redaktør i avisen Dagen
- Helge Ytterøy L'orange, leder i Åpne Høyre
- Christian Lomsdalen, nestleder i Human-Etisk Forbund

Til Helhet har blitt forespurt om å stille i debatten. Panelet kan bli utvidet ytterligere og blir oppdatert her ved endringer.

Ordstyrer blir Karl Sveinung Vikne Knutsen, styremedlem i Human-Etisk Forbund Bergen.

Debattmøtet er gratis og åpent for alle, både ikke-medlemmer og medlemmer. Om du har spørsmål ta kontakt med ordstyrer Karl Sveinung Vikne Knutsen.

Gratis

Husnytt