Bergen som menneskerettighetsby, også for funksjonshemmede?

Rom: Alver

Arrangør: Norges Handikapforbund Bergen, Centre on Law & Social Transformation, Kirkens Bymisjon i Bergen, Raftostiftelsen og Universitetet i Bergen

Er menneskerettighetene for funksjonshemmede noe annet enn tomme tønner?

Bergen har erklært seg som Norges første menneskerettighetsby, FN kritiserte norske myndigheter for alvorlige menneskerettighetsbrudd overfor funksjonshemmede i mars og 3. desember er den internasjonale FN-dagen for funksjonshemmede. Vi benytter anledningen til å reflektere over sannsynlighetene for å gjøre de fine ordene i FN konvensjonene og byrådets politisk plattform om til handling.

Vel møtt til samtale med Thor Haakon Bakke (MDG), byråd for klima, miljø og byutvikling, Siri Gloppen, professor i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen, Cecilie Andersson, rektor ved Bergen Arkitekthøgskole og Alexander Petersen, leder i Norges Handikapforbund Ungdom Sørvest.

Gratis

Husnytt