Torborg Nedreaas-dagen 2019

Rom: Alver

Arrangør: Torborg Nedreaas-selskapet og Litteraturhuset

Vi feirer Torborg Nedreaas’ 113-årsdag og toårsdagen til Nedreaas-selskapet med en helaften i forfatterens tegn.

Program 

19.00–19.45: En sommer med Nedreaas

Boksamtale med forfatteren Grethe Fatima Syéd om arbeidet med boken En sommer med Nedreaas. Boken utkom mai i år, og høstet både strålende kritikker og gode salgstall. Samtalen ledes av poet og kritiker Sandra Lillebø

20.00–21.00: Torborg og Herdis

Med Hanne Ørstavik, Sivert Nesbø og Tormod Haugland.

Hvordan skriver man god litteratur med barnets blikk på omgivelsene? Torborg Nedreaas’ tre bøker om det følsomme enebarnet Herdis griper fremdeles leserne. Vi har invitert tre forfattere til en samtale om blant annet barn og oppvekstskildringer i litteraturen, med utgangspunkt i Nedreaas' forfatterskap. Samtalen ledes av forfatter og kritiker Ida Lødemel Tvedt 

Etter programslutt feires Nedreaas med sosialt samvær der alle er velkommen.

90/60,– (stud.) 

Husnytt