Rett på sak: Folkerett, statsdannelse og løsrivelse

Rom: Auditoriet

Arrangør: Advokatforeningen, Hordaland og Sogn og Fjordane krets

Med Harald Alfsen og Jørgen S. Skjold.

Hva er folkerett og hvordan er forholdet mellom folkeretten og nasjonal rett? Hva skal til for å danne en stat? Hvilken rolle spiller nasjonale og internasjonale domstoler? Når kan noen løsrive seg eller hindre at andre løsriver seg? Kan f.eks. Catalonia løsrive seg fra Spania? Hva med bruk av militærmakt når noen vil løsrive seg eller unngå at noen løsriver seg?

Advokat Harald Alfsen i Inventura Advokat AS inviterer gjester med særskilt erfaring fra ulike rettsområder. Både bakgrunn for reglene, hovedregler, eksempler og utviklingstrender vil bli berørt innenfor hvert rettsområde. Kveldens gjest er jurist Jørgen S. Skjold, doktorgradsstipendiat i folkerett.

Spørsmål kan sendes inn på forhånd til harald.alfsen@inventura.no.

Gratis 

Husnytt