Øst-Europa i endring: Ukrainas veivalg

Rom: Alver

Arrangør: Litteraturhuset

Med Olga Shamshur Flydal, Aadne Aasland og Martin Paulsen.

Etter turbulente år med regimeskifte og krig har ukrainerne valgt ny president. Den politiske nykommeren Volodymyr Zelenskyj har fått ansvaret for å lede landets videre utvikling. Men hva er egentlig ståa for det ukrainske demokratiet og hvordan opplever ukrainerne selv utviklingen? 

Olga Shamshur Flydal er seniorrådgiver i Den norske Helsingforskomité. Hun vokste opp i Ukraina og leder nå Helsingforskomiteens prosjekter i landet. Aadne Aasland er forsker tilknyttet By- og regionsforskningsinstituttet NIBR ved OsloMet, hvor han nylig avsluttet et forskningsprosjekt om lokaldemokrati i Ukraina. De skal dele sine ukrainske erfaringer med Martin Paulsen.

90/60,– (stud.)

 

Foto: Wikimedia Commons

Husnytt