Hør! Hør!

Rom: Olav H. Hauge

Arrangør: Forskningsgruppen for retorikk, demokrati og offentlig kultur ved UiB og Ta ordet! i samarbeid med Litteraturhuset

Om taleskriving i et politisk landskap og grepene som får tilhørerne til å lytte.

Hva er talens rolle i et samfunn dominert av sosiale medier? Og hva er den særlige kraften som kun en tale har? To dyktige taleskrivere Mina Gerhardsen (tidligere SMK) og Simon Stjern (KUD) hjelper oss med å utforske talens retoriske kraft. Vi får også besøk av to tidligere finalister i talekonkurransen for elever i videregående skole, Ta ordet!, Hege Kyte og Halvard Brundtland. Panelet diskuterer hvordan talen brukes i politikk og i privatlivet – og deltakerne deler ut av sine beste taletips – like anvendelige i debatt som i bryllupstale.  

Samtalen ledes av professor i retorikk ved UiB, Jens Elmelund Kjeldsen

Gratis

Husnytt