Forfattermatiné: Henry Fool

Rom: Auditoriet

Arrangør: Litteraturhuset i samarbeid med Cinemateket

Tormod Haugland innleder filmvisningen.

Karakterene i Henry Fool har islett fra Faust og Kaspar Hauser. Simon er en enkel og enfoldig arbeider som jobber på et søppelanlegg. Den dagen han sårt trenger en venn dukker Henry opp. Henry lærer ham å snakke, å uttrykke seg, å lengte, å ville, å begjære og hvordan skaffe seg stygge og grisete behov. For Hal Hartley-kjennere føyer denne filmen seg inn i det sporet som ga Hartley mange beundrere. Filmen er full av korte og konsise replikker som leveres med fantastisk presisjon og rytme. Tormod Haugland har valgt filmen og holder en kort innledning før visningen.  

Neste arrangement i denne serien: 30. november.

80,– 

 

Foto: Helge Skodvin

Husnytt