Et større vi: Er det greit å si «N»-ordet?

Rom: Alver

Arrangør: Empo i samarbeid med Litteraturhuset

Med Doriansgrave, Sigrid Gausen, Bano Abdulrahman og Kristine Moskvil Thorsen.

I sofaen denne kvelden møter vi progressiv hiphopartist og slampoet Doriansgrave, journalist og kulturentusiast Sigrid Gausen, og samfunnsengasjert jurist Bano Abdulrahman til en samtale med Kristine Moskvil Thorsen om språk, krenkelser og diskriminering.

Vi spør om ord og språk bidrar til å opprettholde stereotype oppfatninger om etnisitet, rase, kjønn, seksualitet eller andre skillelinjer? Videre lurer vi på om mikroaggresjoner (de mange indirekte, nonchalante og krenkende handlingene som mange opplever daglig) bare er mangel på sensitivitet, eller om er de egentlig er uttrykk for rasisme og diskriminering?

Samtalen er en del av serien Et større vi hvor vi møter unge mennesker i vår by for å høre hva de tenker om temaer som hele verden baler med: flerkultur, identitet, "oss og dem".

Neste arrangement i denne serien: 21. november.

Gratis 

Husnytt