Colson Whitehead (AVLYST)

Rom: Olav H. Hauge

Arrangør: Litteraturhuset

Om svart amerikansk historie, språk og makt.

Arrangementet er dessverre avlyst. Billetter kjøpt på nett refunderes automatisk. Hvis du har kjøpt billett i Boksalongen refunderes billetten der. 

Etter den voldsomme suksessen med Den underjordiske jernbanen (National Book Award 2016, Pulitzer Prize 2017) skulle Colson Whitehead egentlig skrive en krimbok fra Harlem. Men han klarte ikke å legge fra seg historien om de mange unge, afroamerikanske guttene som systematisk ble utsatt for overgrep, flere til og med drept, på forbedringsanstalten Arthur G. Dozier School for Boys gjennom store deler av 1900-tallet. Historien danner bakteppet for romanen Nickel-guttene, om Elwood Curtis som blir sendt til Nickel-akademiet etter en mindre forseelse.  

Forfatter og journalist Inger Merete Hobbelstad samtaler med Colson Whitehead på scenen. 

Arrangementet vil foregå på engelsk. The event will be held in English. 

90/60,– (stud.)

 

Foto: Chris Close

Husnytt