Bryggen: 40 år på UNESCOs verdensarvliste

Rom: Olav H. Hauge

Arrangør: Universitetet i Bergen/Middelalderklyngen

Hvorfor har vi verdensarv, og hvem sin verdensarv er det?

For 40 år siden ble Bryggen i Bergen og Urnes stavkirke innskrevet på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv, det høyeste internasjonale kvalitetsstempel et område kan få. Verdensarvsteder skal være kilder til kunnskap, glede og inspirasjon. Fungerer de slik? En plass på listen innebærer et stort ansvar for å sikre verdiene for fremtidige generasjoner. Hvem sitt ansvar er det?

Representanter for Stiftelsen Bryggen, Verdensarvrådet for Bryggen, Hordaland fylkeskommune og en representant med erfaring fra verdensarv internasjonalt, møtes til debatt. Debattleder er journalist Oddgeir Øystese.

Arrangementet er en del av Middelalderuken i Bergen.

Gratis 

Husnytt