Prosalong: Får du ikke sove?

Rom: Alver

Arrangør: NFFO

Sigri Sandberg og Anders Bortne om søvn og mørke.

Natt betyr søvn, men også søvnløshet. Stadig flere sliter med søvnen.

Forfatter Sigri Sandberg har skrevet boka Mørke, der hun undersøker sin egen redsel for mørket. Hun drar alene til fjells og reflekterer over hva naturlig mørke egentlig er. Hun forteller om søvn og kroppens behov for hvile. Er mørke kanskje mye viktigere enn vi har trodd? Og får vi det mørkt nok når vi omgir oss med lysende skjermer og bor på en jordklode som blinker som en julekule nattestid? 

Forfatter Anders Bortne har lidd av kronisk insomni i sytten år. I Søvnløs – tusen våkenetter og én løsning tar han oss med på sin lange jakt etter en kur. Vi blir kjent med søvnløshetens historie, ny forskning, trøtte ungdommer og uvitende fastleger. Sandberg og Bortne kommer for å snakke om sine bøker og erfaringer.

Det blir boksalg etter arrangementet.

Gratis

Husnytt