Forfattermatiné: Il Divo

Rom: Auditoriet

Arrangør: Litteraturhuset i samarbeid med Cinemateket

Frode Grytten innleder filmvisningen.

Il Divo tegner et satirisk portrett av den omstridte italienske politikeren Giulio Andreotti – statsminister i flere omganger – og hans allianser på kryss og tvers i et gjennomkorrupt Italia. Starten av filmen overøser deg med så mye informasjon om nyere italiensk historie, navn og allianser at det er umulig å holde oversikten. Du må bare gi deg over og la deg rive med av regissør Sorrentinos visuelle kraft og hans suverene bruk av musikk.

Frode Grytten har valgt filmen, og holder en kort innledning før filmvisningen. 

Originaltittel: Il Divo, Italia 2008. Regi: Paolo Sorrentino, italiensk tale, engelsk tekst. Digitalkopi, farger, 1t 50min

Neste arrangement i denne serien: 21. september.

80,– 

 

Foto: Paul S. Amundsen

Husnytt