Feministisk lesesirkel

Rom: Fosse-stova

Arrangør: Litteraturhuset

Denne gangen leser vi Tove Ditlevsens «Noveller i utvalg».

Bli med i Litteraturhusets feministiske lesesirkel! Sirkelen ledes av Oda Vige Helle.

Denne gangen leser vi introen (av Vigdis Hjorth) og novellene Frikvarter, Paraplyen og En god handel fra Tove Ditlevsens Noveller i utvalg. Ta kontakt på feministisk@litthusbergen.no dersom du mangler introen.

Det er talende i seg selv at hele Norges Vigdis Hjorth har vært opptatt av Tove Ditlevsen (1917–1976) som en av de viktigse nordiske forfatterne i nyere tid. Ditlevsen skrev romaner, noveller og dikt, og var dessuten aktiv spaltist og debattant. Hun ble født inn i Københavnska arbeiderklasse, noe også store deler av forfatterskapet dreier seg om. Som andre danske forfatter noensinne, etter Karen Blixen, ble det i fjor høst kjent at Ditlevsen skal bli gitt ut på gigantforlaget Penguins moderne klassikerserie. Vi skal lese fra Ditlevsens noveller - informasjon om hvilken kommer.

God lesing og vel møtt!

Påmelding: feministisk@litthusbergen.no

Gratis

Husnytt