Utvekslingsstudier: Kristen Roupenian og Gunnhild Øyehaug

Rom: Alver

Arrangør: Litteraturhuset

Kristen Roupenian i samtale med Gunnhild Øyehaug og intervjuer Eline Lund Fjæren.

Den amerikanske forfatteren, Kristen Roupenian, traff tidsånden og #metoo-bevegelsen rett i mellomgulvet med sin fortelling Cat Person i 2017. Historien gikk viralt og igangsatte utallige diskusjoner om seksuelle gråsoner. Nå debuterer hun med novellesamlingen Du vet at du vil, der mørke drifter er et gjennomgangstema. 

Gunnhild Øyehaugs forfatterskap har blitt oversatt til en rekke språk, og hun ble kalt A Norwegian Master of the short story i The New Yorker da James Wood anmeldte hennes novellesamling Knutar. Boka fikk også strålende kritikker da den utkom på norsk i 2004. En finstemt sans for det komiske og det absurde preger Øyehaugs noveller. 

Øyehaug og Roupenian har byttet bok, og møtes for å utveksle lesninger. Forfatter Eline Lund Fjæren leder samtalen. 

Samtalen vil foregå på engelsk. 

The event will be held in English.

Det blir boksalg og signering etter arrangementet.

90/60,– (stud.)

Husnytt