Gammel og moderne

Rom: Olav H. Hauge

Arrangør: Litteraturhuset i samarbeid med prosjektet Historicizing the Ageing Self, UiB

Forelesning ved Agathe Novak-Lechevalier om modernitet og alderdom hos Michel Houellebecq.

Michel Houellebecq omtales som vår viktigste samtidsforfatter, og bøkene hans utforsker vår modernitet. Denne beskrivelsen er imidlertid noe paradoksal. For det første fordi den moderne verden, slik den fremstilles av Houellebecq, i vesentlig grad kjennetegnes av et sjokkerende negativt syn på alderdommen. For det andre fordi det hovedsakelig er gjennom blikket til en aldrende mann at forfatteren fremstiller verden.

I dette foredraget vil Agathe Novak-Lechevalier, Frankrikes største Houellebecq-spesialist, belyse hvordan forholdet til alderdommen er en vesentlig del av håpløsheten som kjennetegner Houellebecqs forfatterskap.

Foredraget etterfølges av en samtale ledet av Solveig Helene Lygren, stipendiat ved UiB. 

Det blir boksalg etter arrangementet.

Arrangementet foregår på engelsk.

The event will be held in English.

Gratis 

Husnytt