Annie Ernaux' «Sommeren 58»

Rom: Boksalongen

Arrangør: Mime Forlag

Lansering og boksamtale med Per Buvik, Sandra Lillebø og Eline Lund Fjæren.

Annie Ernaux’ bestselgende roman Mémoire de fille er nå oversatt til norsk! Oversetter og professor em. i allmenn litteraturvitenskap, Per Buvik, samtaler med Sandra Lillebø og Eline Lund Fjæren om Sommeren 58

Annie Ernaux (f. 1940) regnes som en av de viktigste litterære stemmer i Frankrike, på høyde med Simone de Beauvoir og Marguerite Duras og er en stor inspirasjonskilde for mange unge forfattere. I sin siste selvbiografiske roman, Sommeren 58, skriver hun om 17 år gamle Anne D som reiser fra sin katolske kostskole til feriekolonien S. Her tilbringer hun for første gang en natt sammen med en mann. Opplevelsen sender sjokkbølger gjennom kroppen og livet hennes. «Skammens store minne er mer detaljert og mer skånselsløst enn alle andre minner»; en erfaring Ernaux ikke tidligere har maktet å skrive om.  

Det blir boksalg etter arrangementet.

Gratis 

Foto: Archives privées d'Annie Ernaux (Droits réservés)/Personal archives of Annie Ernaux (All rights reserved)

Husnytt