Kompaniet av dikta sjeler

Rom: Boksalongen

Arrangør: Dante Alighieri Comitato di Bergen

Wanda Marasco presenterer sin napolitanske roman på italiensk.

Forfatteren Wanda Marasco vil presentere sin napolitanske roman La compagnia delle anime finte på italiensk.

Romanen er nylig oversatt til norsk ved Kristin Sørsdal. Boken beskrives som en skjebnetung familiesaga fra Napoli:

Frå toppen av Capodimonte ser Rosa utover Napoli. Ho sit ved dødsleiet til mor si, Vincenzina, og snakkar til sjela hennar. For å lindre alle sår som har sett eit uutsletteleg preg på livet til dei begge, kallar ho fram historia til mora: Ungjenta Vincenzina drar frå ei fattig landsbygd, møter Rafaele, son av ein fallen overklassefamilie. Ho giftar seg med han utan velsigninga til mor hans og flyttar til den fattige åsen i Napoli der Rosa veks opp. Kritikarroste Wanda Marasco tek oss med til eit kaotisk og brutalt Napoli. Det er ei forteljing om tre slektsledd kvinner, om overgrep, sjukdom, galskap og kjærleik, som beveger seg mellom livet og døden i ein by med ein nekropolis under brusteinane. Marasco, kortlista til den prestisjetunge Strega-prisen både i 2015 og 2017, viser oss eit sanseleg, mystisk og skjebnetungt Napoli.

50,–

Eget billettsalg i døren.

Husnytt