Brev til en krigerske, del én

Rom: Olav H. Hauge

Arrangør: Litteraturhuset

Opplesning og samtale med Athena Farrokhzad.

En kvinne skriver til sitt nyfødte barn om å være innvandrer i et samfunn der de ikke er ønsket. Om hatvold og rasisme. Om at alt og ingenting forandres når man blir mor. Om at det å gi liv er det samme som å gjøre noen dødelig.

Athena Farrokhzads tekster tematiserer fødsel, morskap, rasisme og identitet med et språk som setter knyttnever av innsikt i mellomgulvet til den som lytter. Farrokhzad er født i 1983 i Teheran og oppvokst i Gøteborg. Hun arbeider som forfatter, dramatiker, oversetter og litteraturkritiker, og hun underviser på Biskops-Arnös forfattarskole. Da hun debuterte med Hvitverk i 2013, vekket det oppsikt både i og utenfor Sverige. Nå kommer hun til Bergen for å fremføre det upubliserte manuset Brev till en krigerska.

Første del av Brev til en krigerska ble skrevet for Sveriges Radio i 2016. Andre del ble skrevet til Litteraturhuset i Oslos jubiléumsforestilling Den politiske kroppen i 2017. Denne kvelden fremfører Athena Farrokhzad den nyeste teksten på Litteraturhuset i Bergen, før kvelden fortsetter på Cornerteateret klokken 20.00. Der skal det presenteres en norsk oversettelse av verkets første del, etterfulgt av panelsamtale. Det er lagt opp til at publikum skal kunne delta på begge deler. Gjør det til en helaften! For mer detaljert program av kveldens andre del, se her.

Musiker og lydkunstner Eirik Havnes lager lydbildet til opplesningen på Litteraturhuset. Etter fremføringen følger en samtale mellom Athena Farrokhzad og Oda Vige Helle om poesi, kjønn og identitet.

Gratis

Husnytt