Lytting 2.0: Symfonisk lyttesirkel med BFO

Rom: Alver

Arrangør: Bergen Filharmoniske Orkester

Ønsker du å bli en mer oppmerksom lytter? Får mer ut av lytteopplevelsen med lyttelos Annabel Guaita.

Har du lyst å lære hva som skiller en fremførelse fra en annen? Lyttelos Annabel Guaita formidler klassisk musikk på helt nye måter – slik at du får mer ut av lytteopplevelsen. Når hun har loset deg gjennom musikken vil du både føle og reflektere mer når du lytter til musikk. Du vil få en annerledes og spennende musikkopplevelse – og bli fortrolig med klassisk musikk på et helt annet vis enn tidligere.  

Vi ønsker velkommen til en serie på tre uformelle og lærerike lyttesirkler på Litteraturhuset. Bergen Filharmoniske Orkester fremfører musikkverkene i Grieghallen senere samme uke. Da får du anledning til å prøve ut det du har lært og oppdaget. Det kreves ingen forkunnskaper, bare nysgjerrighet!  

Denne gangen lytter vi til Ludwig van Beethovens symfoni nr. 3 i Ess-dur opus 55 Eroica. Denne skapte revolusjon da den ble fremført første gang i 1804. Beethovens mange musikalske ideer fikk både publikum og komponistkolleger til å gispe. Hva var disse nye ideene og virker de like sterkt på oss som lyttere i dag? 

Se www.harmonien.no for info om priser og billettsalg.

Mer om Annabel Guaita: www.lyttelos.no. 

Dette er den andre av tre lyttesirkler:

28. januar: TA DET PIANO
Ludwig van Beethoven: Klaverkonsert nr. 5 i Ess-dur opus 73 Keiserkonserten

18. februar: REVOLUSJON
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 3 i Ess-dur opus 55 Eroica

25. mars: RETRO GRIEG
Edvard Grieg: Klaverkonsert i a-moll opus 16 A-mollkonserten

Eget billettsalg

Husnytt