LittfestBergen: Naturen og eg

Rom: Olav H. Hauge

Arrangør: LittfestBergen/Litteraturhuset

Med Linnea Axelsson og Astrid Hygen Meyer.

I det mektige dikteposet Ædnan, som i vinter blei løna med den svenske, høgthengande Augustprisen, skriv Linnea Axelsson samefolkets historie. Det er ei historie prega av undertrykking og tvang, men òg av eit forhold til naturen som er ulikt det vi kjenner frå majoritetskulturen i Skandinavia. Korleis har naturen forma den samiske identiteten? Og korleis kan litteraturen formidle naturens verdi?

Axelsson møter litteraturvitar og journalist Astrid Hygen Meyer til samtale.

Samtalen vil vere på norsk.

100/70,– (stud.)

Velkommen til litteraturfestival 14.-17. februar 2019 på Litteraturhuset i Bergen: Fire dagar, 50-50 sakprosa og skjønnlitteratur, 50-50 internasjonalt og norsk program – litteratur, debatt, dans, teater, film, slam, performance, fest. 90 gjester frå meir enn 20 land.

Fullt program og billettar her.

 

Foto: Sara Mac Key

Husnytt