LittfestBergen: Ballar, høns og kjerringar

Rom: Auditoriet

Arrangør: LittfestBergen/Litteraturhuset

Med Helene Uri.

Kvifor skal det vere positivt for kvinner når nokon seier at «dei har ballar», mens det neppe er godt meint om ein seier at ein gut «spring som ei jente»? Det spørsmålet stiller forfattar og lingvist Helene Uri i den prisløna boka Hvem sa hva?.

I dette foredraget fortel ho korleis språket avslører våre fordommar og forventningar til oss sjølve og kvarandre. Det vil bli opna for spørsmål frå salen.

Foredraget vil vere på norsk.

100/70,– (stud.)

Velkommen til litteraturfestival 14.-17. februar 2019 på Litteraturhuset i Bergen: Fire dagar, 50-50 sakprosa og skjønnlitteratur, 50-50 internasjonalt og norsk program – litteratur, debatt, dans, teater, film, slam, performance, fest. 90 gjester frå meir enn 20 land.

Fullt program og billettar her.

 

Foto: Julie Pike

Husnytt