Hva vi snakker om når vi snakker om: Meningen med livet

Rom: Olav H. Hauge

Arrangør: Litteraturhuset

Med Einar Duenger Bøhn, Heine A Holmen og Espen Gamlund.

Alle har vel fra tid til annen lurt på hva som er meningen med livet. Dette spørsmålet har opptatt filosofer i århundrer, og de har formulert veldig ulike svar. Er meningen knyttet til forestillingen om en Gud? Er det å forplante seg? Eller å realisere seg selv? Er meningen med livet forbundet med døden? Finnes det i det hele tatt noen mening, eller må vi skape den selv?

Professor i filosofi ved UiA, Einar Duenger Bøhn, arbeider for tiden med en bok om meningen med livet. Han er også opptatt av transhumanisme og kunstig intelligens. Han møter førsteamanuensis i filosofi ved UiT, Heine A Holmen, som blant annet forsker på livsfilosofi, til en samtale om meningen med livet. Kanskje får vi endelig svaret på dette livsviktige spørsmålet? Samtalen ledes av Espen Gamlund.

90/60,– (stud.)

Husnytt