Etter Katowice - Tid for klimaopprør?

Rom: Auditoriet

Arrangør: Besteforeldrenes klimaaksjon i samarbeid med Naturvernforbundet Hordaland og Natur og ungdom

Hva må gjøres for å sikre en bedre framtid for dagens unge?

Politikere, andre beslutningstakere og folk flest inviteres til møte med klimabevegelsen om hva som må gjøres for å sikre en bedre framtid for dagens unge.

Tidligere FN-direktør Svein Tveitdal som har fulgt FNs klimatoppmøter gjennom mange vil snakke om hva vi i Norge nå, etter klimatoppmøtet i Polen, må gjøre for å begrense videre global oppvarming. Sammen med direktør ved Bjerknessenteret for klimaforskning, Tore Furevik, innleder han til diskusjon om hva som må til for å skape nødvendige endringer, politisk og i samfunnet ellers.

Vilja Bøyum, leder for Natur og ungdom i Hordaland, står i spissen for en ungdomsaksjon, Klimaopprøret, i Bergen. Hun vil snakke om hvordan ungdom kan bidra til folkelig mobilisering for effektiv klima-handling. Som skolestreikende Greta Thunberg understreket så sterkt på klimatoppmøtet: Fornyet og sterkere klimahandling må til for å skape håp om en bedre framtid for dagens unge.

På møtet som ledes av Garbriel Fliflet, leder av Naturvernforbunder Hordaland, vises korte utdrag av talene ved klimatoppmøtet av David Attenborough og Greta Thunberg.

Trykk her for detaljert program.

Møtet blir streamet her

Gratis

 

Foto: Jan Ainali (innfelt), Klimaopprøret (bakgrunn).

Husnytt