Så var det norsken, svensken og dansken: Hatet mot hovedstaden

Rom: Auditoriet

Arrangør: Broen.xyz i samarbeid med Litteraturhuset

Julespesial med Åsa Linderborg, Jeppe Søe og Tore Renberg.

Mens dombjellene klinger over landet, inviterer norsken, svensken og dansken til debatt om hatet mot hovedstaden: Oslo mot røkla, Stockholmseliten og Københavneriet. Ville Arne Rettedal fått gjennomslag for Stavanger som oljehovedstad i dag? Hvorfor blir alt en halvtime utenfor København omtalt som provins? Og hvor langt er det egentlig fra Södermalm til Skellefteå?

Til samtalen kommer stockholmer, forfatter og kulturredaktør Åsa Linderborg, som nylig har gitt ut kritikerrost bok om populisme. Hit kommer Jeppe Søe, foredragsholder og mediemann, som skriver klummer for Ekstrabladet om verden sett fra provinsen (Ålborg). Hit kommer også forfatter Tore Renberg, for anledningen omdøpt til Tore Retteberg.

Vi serverer pepperkaker fra Ikea og vestlandslefser med kanel og sukker.

Produsent: Henrik Hylland Uhlving. Red.ass: Sigrid Gausen.

Arrangementet er støttet av Sparebanken Vest.

90/60,– (stud.) 

 

Husnytt