Hva vi snakker om når vi snakker om: Skjønnhet

Rom: Olav H. Hauge

Arrangør: Litteraturhuset

Med Ingvild Torsen, Steinar Bøyum og Espen Gamlund.

Se for deg Tidemand og Gude sitt Brudeferden i Hardanger. Er dette bildet vakkert fordi det er behagelig å se på, eller er det behagelig å se på fordi det er vakkert? Dette spørsmålet står sentralt innenfor estetikk, som er en filosofisk refleksjon over smak og skjønnhet. Finnes det en objektiv standard for skjønnhet, eller er det kun et spørsmål om smak og behag? Og kan smak i så fall diskuteres? 

Førsteamanuensis i filosofi ved UiO, Ingvild Torsen, arbeider med estetikk, og denne kvelden møter hun UiB-professor Steinar Bøyum til en samtale om skjønnhet – kanskje med et håp om å finne svar på disse spørsmålene. Samtalen ledes av filosof Espen Gamlund.

90/60,– (stud.) 

 

Husnytt