Verden i Bergen: Fra diktatorens skrivebord

Rom: Alver

Arrangør: Litteraturhuset

Daniel Kalder i samtale med Janne Stigen Drangsholt.

Foruten en forbløffende evne til å legge land og folk under seg, har flere av verdenshistoriens mest kjente diktatorer også en annen ting felles: De skrev bøker. Den skotske forfatteren og journalisten Daniel Kalder har lest og analysert poesi og prosa skrevet av blant andre Hitler, Stalin, Mussolini, Khomeini og Saddam Hussein, arbeidet har resultert i boka Dictator Literature, som ble utgitt i år. 

Kalder kommer til Litteraturhuset i Bergen for å snakke med forfatter og litteraturviter Janne Stigen Drangsholt om diktatorlitteraturen, og om hvorfor det å lese og å skrive ikke alltid gjør verden til et bedre sted. 

Samtalen foregår på engelsk. 

The event will be held in English.

90/60,– (stud.) 

Husnytt