KODE 5

Rom: Olav H. Hauge

Arrangør: KODE Kunstmuseer og komponisthjem i samarbeid med Litteraturhuset.

Christine Meyer ser på sølvpokalen til det bergenske bakerlauget.

Sigurd Sverdrup Sandmo fra KODE kunstmuseer og komponisthjem inviterer til samtaler om gjenstander fra museets store samlinger.

I dag tar vi med oss sølvpokalen til det en gang så mektige bakerlauget i Bergen, som håndhevet makt og tradisjoner i et lukket fellesskap gjennom århundrer. Har vi fremdeles en sterk næringslivsmakt som dyrker sine egne privilegier og arenaer? Blåser det på toppene på samme måte som før? Vi spør Christine Meyer, som fremdeles har vind i håret etter direktørjobben i Statistisk sentralbyrå. Hun har også vært konkurransedirektør.

Serien er kuratert av Sigurd Sverdrup Sandmo og Line Daatland.

90/60,– (stud.)

Husnytt