Fra postmodernisme til navlebeskuelse?

Rom: Auditoriet

Arrangør: Jan H. Landro i samarbeid med Litteraturhuset

Norsk skjønnlitteratur gjennom de siste 40-50 år.

Da kruttrøyken la seg etter 70-årenes politiske utskeielser, fulgte en mer mangfoldig og prøvende litteratur. Postmodernismen, formeksperimentene, metaperspektivet fikk sine tydelige nedslag og resulterte i til dels uleselige bøker. Så kom Den store fortellingen sterkt tilbake, og gradvis utvidet det litterære landskapet seg til å bli både kupert og uoversiktlig. Vi fikk biografiske romaner og nærgående «virkelighetslitteratur», naivisme og navlebeskuelse. Hvordan var veien dit og hvor står vi i dag?

Dag Solstad, Kjartan Fløgstad, Geir Mork, Marta Norheim og Gunnhild Øyehaug tar oss med gjennom dette landskapet. Samtaleleder er Jan H. Landro, som her markerer sitt 40-årsjubileum som bokbader.

Det blir boksalg og signering etter arrangementet.

110/60,– (stud.)

Husnytt