KODE 5: Adolph Tidemands «Bestefars velsignelse»

Rom: Olav H. Hauge

Arrangør: KODE Kunstmuseer og komponisthjem i samarbeid med Litteraturhuset

Sigurd Sverdrup Sandmo møter Leif Ove Andsnes til samtale.

Sigurd Sverdrup Sandmo fra KODE kunstmuseer og komponisthjem inviterer gjester til samtaler om utvalgte verk fra museets store samlinger. I dag tar vi med oss Adolph Tidemands maleri Bestefars velsignelse og møter pianist Leif Ove Andsnes til samtale.

Tidemands maleri gir mye å tenke på for en som selv har reist langt og mye, og som også har dramatiske avskjeder og hjemkomster i egen familiehistorie. Har avskjedene blitt annerledes, eller forsøker vi bare å unngå dem? Hvordan ville det være å reise ut om du aldri skulle komme tilbake? Vi vender oss til Tidemand for svar.

Serien er kuratert av Sigurd Sverdrup Sandmo og Line Daatland.

90/60,– (stud.) 

 

Foto: Oezguer Albayrak

Husnytt