Jeg vil bo i mitt navn

Rom: Boksalongen

Arrangør: Litteraturhuset i samarbeid med BIFF

Filmsamtale om Tomas Espedals ville og poetiske liv.

Regissør og fotograf Lars Erlend Tubaas Øymo følger Espedal gjennom livet og skrivingen, fra fotturer i byfjellene og de franske alpene til møter med den aldrende faren, alltid via skrivekjelleren i Bergen. Resultatet kan man se i dokumentaren Jeg vil bo i mitt navn som har premiere under BIFF denne høsten. Øymo sier selv: Med sin sjarm og vidd er Espedal et takknemlig menneske å portrettere. Det føles som et privilegium å få slå følge med ham gjennom hans forfriskende refleksjoner rundt vandring, alderdom, språk og død.

Filmregissøren og forfatteren møtes til en samtale om filmprosjektet og samarbeidet. Live Ø. Danielsen intervjuer de to på scenen.

Gratis

 

Foto: Dag Knudsen

Husnytt