Den intellektuelle arven fra 1968: Verden

Rom: Auditoriet

Arrangør: Forskergruppen for radikal filosofi og litteratur i samarbeid med Litteraturhuset

Med Kristin Ross (New York University) og Patrice Maniglier (Paris Nanterre University).

1968 var mer enn et ungdomsopprør, og det var mer enn en politisk bevegelse: I 1968 kom også helt nye idéer om hvordan vi kan forstå og forandre verden, til uttrykk. Hva var det som skjedde som skapte grobunn for denne tenkningen? Hva kjennetegner egentlig 68’er-tenkningen? Og hvilken status har den i dag?

Professor i litteratur ved New York University, Kristin Ross, har skrevet referanseverket om 1968, May ‘68 and Its Afterlives. Hun møter Patrice Maniglier, førsteamanuensis i filosofi ved Nanterre-universitetet i Paris, til samtale. Kjerstin Aukrust intervjuer.

Samtalen foregår på engelsk. 

The event will be held in English.

100/60,– (stud.) 

 

Foto: Wikimedia Commons @Stiftung Haus der Geschichte

Husnytt