Calculating the world

Rom: Boksalongen

Arrangør: Geofysisk institutt, Universitetet i Bergen

Boklansering med Geofysisk institutt ved Universitetet i Bergen.

Geofysisk institutt ved Universitetet i Bergen er 100 år, og i forbindelse med jubileet lanseres boken Calulating the world som beskriver instituttet, utviklingen av det som etter hvert ble universitetet og befestningen av Bergen som geofysikken hovedstad.

Bergensere flest vet at frontene på værkartet ble oppdaget her i byen, og at det i Bergen værvarsling ble en vitenskap. Men dette er bare toppen av isfjellet: Også innen havforskning, polarutforskning, klimaforskning og instrumentutvikling har byen vært i ypperste internasjonale divisjon.

Dette arrangementet presenterer boken Calculating the world, som viser Bergens rolle i geofysikkens historie: Både oppturer, gjennombrudd og eventyrlige bragder, ulike syne på hva god vitenskap skal være – og alle forsøkene som feilet eller har blitt glemt. Historien strekker seg fra verdens første professor i meteorologi (en bergenser som også bedrev havforskning), via etableringen av verdens tredje geofysiske institutt i 1917 og NATO-forskningen under den kalde krigen, og like til dagens klimaforskning.

Gratis

Det blir boksalg etter arrangementet.

Husnytt