Så var det norsken, svensken og dansken…

Rom: Auditoriet

Arrangør: Broen.xyz i samarbeid med Litteraturhuset

Lars Åberg, Jens Kjeldsen og Sylo Taraku møter Hilde Sandvik til samtale om flyktningkrisen.

Få uker før det svenske valget møtes en nordmann, en svenske og en danske til duell på Litteraturhuset om flyktningkrisen i 2015 – som kraftig forsuret forholdet mellom de tre gode naboene. Mens den svenske statsministeren ba folk åpne hjerter og dører, forsøkte Norge å få kontroll på grensene og Danmark gjeninnførte passkontroll mot Sverige. Nå tre år senere er innvandring hovedsak i den svenske valgkampen, og det er på tide å spørre: Hvor står vi nå? Hva betyr folkevandringen for velferdsstaten, demokratiet og offentligheten?

I panelet: Den svenske forfatteren Lars Åberg, Jens Kjeldsen som for tiden forsker på innvandringsdebatten i Norge og Sylo Taraku fra Tankesmien Agenda.

Samtalen ledes av Hilde Sandvik.

90/60,– (stud.)

Husnytt