Kroppen for voksne: Antioksidanter

Rom: Auditoriet

Arrangør: Universitetet i Bergen og NRK

Med Trond-Viggo Torgersen og Øyvind Moksheim Andersen.

Hva er antioksidanter? Hvor er antioksidanter? Hva gjør de? Hva slags sykdommer beskytter de mot? Hvordan får vi de i oss? Hjelper det å innta ekstra antioksidanter? Anbefales et spesielt kosthold? Er antioksidanter et vidundermiddel? Hva er myter og hva er fakta? Er blåbærsyltetøy like sunt som blåbær? Får vi i oss antioksidanter fra de store butikkbærene? Kan vi kose oss ekstra med sjokolade, kaffe og te, siden de inneholder antioksidanter? Er vi naive melkekuer som hiver oss på alt kostholdsekspertene sier er bra for oss? 

Kroppen for voksne gir svar som er til å forstå, om kropp og helse, og om hvordan det vi spiser og drikker påvirker oss selv og miljøet. Lege og programleder Trond-Viggo Torgersen samtaler med kollegaer innen forskermiljø og helsevesen. I dag møter han professor i naturstoffkjemi, Øyvind Moksheim Andersen. 

Lurer du på noe? Send spørsmål til kroppen@nrk.no. Samtalene i serien blir tatt opp og redigert til radioprogram på NRK P1.

100/70,– (stud.)

Husnytt