Arven fra sekstiåtterne: Profil-gjenforening

Rom: Auditoriet

Arrangør: Litteraturhuset

Med Jan Erik Vold, Dag Solstad, Liv Køltzow, Einar Økland, Espen Haavardsholm, Paal-Helge Haugen. Alf van der Hagen leder samtalen.

Høsten 1965 begikk en liten armé av unge, håpefulle menn et tidsskriftkupp på Blinderen. De innsatte seg selv som redaksjon og på nyåret 1966 kom første utgave av det nye Profil, som skulle sette varige spor i norsk litteraturhistorie og kulturliv. Modernismen ble satt på dagsordenen. Fra 1968 tok tidsskriftet imidlertid en mer politisk retning, og nye navn kom til. 

Vi har invitert de sentrale redaksjonsmedlemmene fra det legendariske tidsskriftet for å snakke om tidsånden de beveget seg i, og arven de har etterlatt seg. Hvor ser vi spor av Profil-bevegelsen i dag?  

Gjester: Jan Erik Vold, Dag Solstad, Liv Køltzow, Einar Økland, Espen Haavardsholm, Paal-Helge Haugen. Alf van der Hagen leder samtalen på scenen.  

Det blir boksalg og signering etter arrangementet.

90/60,– (stud.)

Husnytt