Amalie Skram-prisen 2018

Rom: Auditoriet

Arrangør: Amalie Skram-selskapet i samarbeid med Litteraturhuset

Offentliggjøring av årets vinner, opplesing av juryuttalelsen og samtale med prisvinneren.

Hvert år på Amalie Skrams fødselsdag 22. august overrekker Amalie Skram-selskapet i Bergen den skjønnlitterære prisen, Amalie Skram-prisen, til en kvinnelig norsk skjønnlitterær forfatter som skriver i Amalie Skrams ånd. Amalie Skram-prisen ble overrakt første gang i 1994 og har siden blitt tildelt årlig.  

22. august 2018 skjer offentliggjøringen av prisvinneren og prisoverrekkelsen for første gang på et åpent arrangement. Amalie Skram-prisen består av et reisestipend på 25.000 kroner sjenerøst sponset av SpareBank 1 SR-Bank og et diplom i originaltrykk utført av billedkunstneren Ingri Egeberg. På arrangementet vil vinneren av Amalie Skram-prisen 2018 offentliggjøres og juryen, bestående av medlemmer av Amalie Skram-selskapets arbeidsutvalg, vil lese sin begrunnelse. Deretter blir det forfattersamtale med prisvinneren. Etter prisoverrekkelsen vil det bli et lukket arrangement med enkel servering for Amalie Skram-selskapets medlemmer. Ønsker du å bli medlem i Amalie Skram-selskapet, kan du melde deg inn på selskapets hjemmeside. 

Tidligere vinnere av Amalie Skram-prisen er Marit Eikemo (2017), Gøhril Gabrielsen (2016), Helga Flatland (2015), Vigdis Hjorth (2014), Karin Fossum (2013), Merethe Lindstrøm (2012), Tove Nilsen (2011) og Mirjam Kristensen (2010). For en fullstendig liste over tidligere prisvinnere, se Amalie Skram-selskapets hjemmeside.

Det blir boksalg og signering etter arrangementet.

90/60,– (stud.) 

Husnytt